Meerdaagse zeil-zwerftochtdoor Friesland met zeilschip Alida

In de haven van Drachten scheept u in aan boord van het historische zeilschip Alida. Het wordt een zeiltocht vol actie, (ont)spanning  op de Friese Meren, een uniek gebied  met ontelbare vaarverbindingen en vaarroutes. U zult genieten van het beste wat Friesland u te bieden heeft.  Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de gerieflijke Alida. En met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt om overal in Friesland te varen.

Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de veiligheid aan boord. Vervolgens gaan de ’trossen los’ en hijsen we samen de zeilen. Er gaat een wereld voor u open.

U bepaald zelf waar de reis heen gaat. De schipper kent de Friese Meren en kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn en hoe je de mooiste plekjes kunt bereiken. Van de Alde Feanen bij Earnewald tot de grote meren van Gaasterland. Ook een stukje over het IJsselmeer behoort tot de mogelijkheden.

In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het (gedesinfecteerde) roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren.


We nemen kano’s en een klein zeilbootje mee voor vertier. Ook is er wifi aan boord en kunt u gebruik maken van onze ontbijt- en dinerservice.

De Alida beschikt over een gerieflijke accommodatie. Het schip heeft een gezellig dagverblijf  met een open kombuis en voor iedereen is er een eigen hut. Enige voorwaarde is dat uw gezelschap een huishouden vormt.

Meer informatie over de Alida vindt u op www.ayay.nl. Bellen of mailen kan ook: +31(0)6-26172502 of ayaysailing@gmail.com