Zeilen met Oud & Nieuw

Ook met de komende jaarwisseling verzorgt Ayay-Sailing weer een avontuurlijk en gezellig zeil-arrangement met de klipper ‘Suydersee’.

De ervaringen van de voorgaande reizen waren altijd erg positief, de bijzondere sfeer van het winter-zeilen voegt een extra dimensie toe.

Data en afvaartijden van de komende reizen zijn:

Zeiltocht met oud en nieuw
Inschepen: 29 december  20.00 uur in Harlingen
Ontschepen: 1  januari   16.00 uur  in Harlingen

Meezeilen kunt u alleen, met een vriend(in), familie of met een klein groepje. De Suydersee heeft een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vierpersoonshutten zijn ruim van opzet. Onze bevlogen scheepskok staat er garant voor dat het u aan niets ontbreekt. 

 

Kosten: € 475,- pp. Volpension, exclusief drankjes (aan boord is voldoende bier, wijn, fris, verkrijgbaar voor €2,- per consumptie. Andere dranken kunnen zelf worden meegebracht). 

Op www.ayay.nl vindt u alle informatie over de Suydersee. 

Reserveren:
06 26172502 / ayaysailing@gmail.com

Oud & Nieuw reis; een voorbeeld:

Op woensdag 29 december rond 20.00 uur wordt u hartelijk ontvangen door de bemanning aan boord van de luxueuze tweemastklipper ‘Suydersee’.
Na het welkomstwoord van de schipper is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten in het gezellige dagverblijf van dit historische zeilschip.

De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, varen we rond 10.00 uit voor een enerverende zeiltocht naar het rustieke Vlieland. Samen de zeilen hijsen, genieten van wind en water op dit unieke natuurgebied dat de status van werelderfgoed heeft. De frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. De laag-staande winterzon geeft het landschap volle kleuren, en op het verlaten water proef je het avontuur. Rond 15.00 uur wordt afgemeerd in de haven van Vlieland en is er nog voldoende tijd voor een strandwandeling of een bezoek aan het dorp Oost-Vlieland.

De volgende dag een korte zeiltocht naar Terschelling waar het een drukte van belang is. We maken ons op voor een heerlijk avondje waarbij onze bevlogen scheepskok een veel-gangen menu uit zijn koksbuis schudt, een avondvullend programma. Net op tijd voor het vuurwerk en de spectaculaire lichtkogels van de schepen gaan we het dek op en toasten met z’n allen op het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van West-Terschelling maar ook aan boord blijft het tot in de kleine uurtjes gezellig.

Op Nieuwjaarsdag, na een heerlijke brunch zetten we weer koers naar Harlingen en wordt nog een keer alles uit de kast gehaald om er een mooie zeildag van te maken.

Wij kijken er naar uit om u aan boord van de ‘Suydersee’ te mogen ontvangen.  Na een paar dagen heerlijk uitwaaien op de Waddenzee gaat u met een frisse kop en een goed gevoel het nieuwe jaar in…

* Bij ongunstige weersomstandigheden kan de route aangepast worden.
Als bij onstuimig weer uitvaren in het geheel niet verantwoord is kunt u inschepen op Terschelling alwaar de Suydersee reeds ligplaats genomen heeft. Uw veerbootticket wordt vergoedt door Ayay Sailing