Avontuurlijk zeilweekend met een bezoek aan bierbrouwerij ‘Fortuna’ op Vlieland en een overnachting in de haven van het bruisende West-Terschelling met de stoere tweemastklipper ‘Suydersee’.

In Friesland’s Waddenhaven Harlingen scheept u in aan boord van het historische zeilschip ‘Suydersee’. Er wacht u een heerlijke zeilcruise vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de luxueuze tweemastklipper Suydersee. Vanaf 19:00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers. Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de te volgen route. Daarna is het ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen. Bij het laatste zonlicht zetten we koers naar Vlieland alwaar we onder het hoge vuurtorenduin een ankerplekje zoeken.

Voor deze speciale gelegenheid hebben we een aantal van de beste bieren uit de ketels van de Harlinger havenbrouwerij Het Brouwdok meegenomen. Hiermee proosten we op werelderfgoed Waddenzee en op de historische zeilschepen die al meer dan 100 jaar beeldbepalend zijn op de Nederlandse binnenwateren.

De volgende ochtend, na een uitgebreid ontbijt wordt het anker opgehaald en zoeken we een plekje in de haven van Vlieland. Brouwerij Fortuna is vlakbij de haven en hier worden we om 12:00 uur verwacht voor een inspirerende rondleiding. Deze ambachtelijke bierbrouwerij beschikt over een eigen water- en energiebron en werkt zoveel mogelijk met eilander ingrediënten. Er is ook een expositie- en proefruimte, een filmzaal en een kapel met icoon. Kortom een belevenis op zich. Ga voor een voorproefje naar www.fortunavlieland.nl.

Na ons bezoek aan Brouwerij Fortuna zetten we koers naar Terschelling. Het is maar een korte zeiltocht naar maar we maken een kleine omweg langs de zeehondenbank waar een enorme kolonie robben van dichtbij te bewonderen is. In de haven van West-Terschelling is het een drukte van belang, hier vinden we een plekje voor de nacht. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is onder het licht van de vuurtoren ‘Brandaris’. Ook Terschelling heeft zijn eigen bierbrouwerij.

Brouwerij Schoemrakker is bekend om zijn Brandaanbier. Persoonlijk goedgekeurd door Sint Brandaan, beschermheilige van de zeevaarders! We hebben de bottelier van de brouwerij aan boord uitgenodigd om ons te komen vertellen over dit heerlijke speciaalbier en het ons natuurlijk te laten proeven. Proost..!

Zondag om 10:00 uur zetten we koers terug naar Harlingen en wordt nog eens alles uit de kast gehaald om het schip optimaal te zeilen en waar mogelijk andere schepen de loef af te steken. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Suydersee bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren. Na alweer een heerlijke zeildag meren we rond 15:00 uur aan in de haven van Harlingen.

Aangegeven programma van onze Weekend Cruise – Bierproeverij is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer en getij Meezeilen kunt u alleen, met een vriend(in), familie of met een groep. De Suydersee beschikt over een luxe accommodatie. Het schip heeft een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vier-persoons hutten zijn ruim van opzet.

Inschepen: Vrijdag 15 september, 19:00 in Harlingen.
Ontschepen: Zondag 17 september, 15:00 in Harlingen.


Kosten: 345,- euro p.p. op basis van volpension, exclusief drankjes
(Aan boord is voldoende bier, wijn, fris, verkrijgbaar voor 1,50 euro per consumptie. Andere dranken kunnen zelf worden meegebracht)

Meer informatie over de Suydersee vindt u op www.ayay.nl.
Informatie of reserveren: +31(0)6-26172502 of ayaysailing@gmail.com