Gezinsvakantie in coronatijd. Vakantie in eigen land, zeilen op de Waddenzee

Het lijkt er op dat de maatregelen rondom de corona-pandemie voorlopig nog even bij ons blijven. Veel gezinnen kijken daarom naar de mogelijkheden van een vakantie in eigen land. Een zeil-zwerftocht met een historisch zeilschip op werelderfgoed Waddenzee is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar wij doen dat wel..! Zolang we aan de 1,5 meter maatregel vastzitten kunnen we niet met grote groepen varen, daarom bieden we nu een unieke kans op een bijzondere en onvergetelijke gezinsvakantie met ons comfortabele en snelle zeilschip Alida. Zo’n heel groot schip, van alle gemakken voorzien, geheel voor u en uw gezin. Actief zeilen, droogvallen op een zandbank, zeehonden spotten en eilanden bezoeken staan op het programma. De route bepaald u samen met de schipper. En u doet niet alleen uzelf een plezier, maar ook ons, want wij doen niets liever dan zeilen op het Wad met mensen die er lekker even uit zijn. En dat is er het afgelopen jaar nog niet veel van gekomen.

We begrijpen dat we niet de reguliere huurprijs kunnen vragen, die normaal gesproken wordt gedeeld door 24 opvarenden. Maar neem gerust contact op, samen komen we er wel uit. Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen hebben we aan boord plaats voor één, twee of drie gezinnen/huishoudens.

Meerdaagse zeil-zwerftocht Waddenzee

Zeilen, droogvallen, wadlopen, zeehonden spotten en eilandhoppen
tijdens een meerdaagse zeil-zwerftocht met zeilschip Alida.

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u in aan boord van het historische zeilschip Alida. Het wordt een zeiltocht vol actie, (ont)spanning en genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de gerieflijke Alida. En met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de veiligheid aan boord. Vervolgens gaan de ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen. Er gaat een wereld voor u open. U bepaald zelf waar de reis heen gaat. De schipper kent het Wad en kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn en hoe je de mooiste plekjes kunt bereiken. Van Texel tot Schier, maar ook minder bekende plaatsen zoals De Cocksdorp en het Oostwad zijn voor de Alida prima bereikbaar. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het (gedesinfecteerde) roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren.

De Alida beschikt over een gerieflijke accommodatie. Het schip heeft een gezellig dagverblijf met een open kombuis en voor iedereen is er een eigen hut.
Meer informatie over de Alida vindt u op www.ayay.nl. Bellen of mailen kan ook: +31(0)6-26172502 of ayaysailing@gmail.com