Herfstvakantie – Gezinsreis zeilen op de Waddenzee

Vakantie in het water gevallen..? Ons seizoen ook..! Laten we elkaar tegemoet komen. Met ons zeilschip Alida varen we normaal met groepen tot 24 personen over IJsselmeer en Waddenzee. Maar helaas, dit jaar mag het niet zo zijn. Met grote groepen is het niet haalbaar om de 1,5 meter afstand aan boord te garanderen.Echter, met één of twee gezinnen, of een kleine groep tot 10 personen is het wél mogelijk om met elkaar er op uit te gaan.

Misschien had u al een vakantie geboekt en heeft u deze noodgedwongen moeten annuleren. Dan is dit een unieke kans om toch nog een bijzonder mooie vakantie te hebben, in eigen land. Zo’n heel groot schip, van alle gemakken voorzien, geheel voor u en uw gezin. Een zeilzwerftocht over de Waddenzee. Als de havens dicht zijn maakt niet uit, overal zijn mooie plekjes om te ankeren of zandbanken om droog te vallen. De route bepaald u samen met de schipper. En u doet niet alleen uzelf een plezier, maar ook ons, want wij doen niets liever dan zeilen op het Wad met mensen die er lekker even uit zijn. En dat is er dit jaar nog niet van gekomen.

We begrijpen dat we niet de reguliere huurprijs kunnen vragen, die wordt normaal gesproken gedeeld door 24 opvarenden. Maar neem gerust contact op, samen komen we er wel uit.

Meerdaagse zeil-zwerftocht Waddenzee

Zeilen, droogvallen, wadlopen, eiland-hoppen en fietsen tijdens een
meerdaagse zeil-zwerftocht met zeilschip Alida

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u in aan boord van het historische zeilschip Alida. Het wordt een zeiltocht vol actie, (ont)spanning en genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de gerieflijke Alida. En met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de veiligheid aan boord. Vervolgens gaan de ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen. Er gaat een wereld voor u open. U bepaald zelf waar de reis heen gaat. De schipper kent het Wad en kan u vertellen wat de mogelijkheden zijn en hoe je de mooiste plekjes kunt bereiken. Van Texel tot Schier, maar ook minder bekende plaatsen zoals De Cocksdorp en het Oostwad zijn voor de Alida prima bereikbaar. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het (gedesinfecteerde) roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren.

De Alida beschikt over een gerieflijke accommodatie. Het schip heeft een gezellig dagverblijf met een open kombuis en voor iedereen is er een eigen hut.
Meer informatie over de Alida vindt u op www.ayay.nl. Bellen of mailen kan ook: +31(0)6-26172502 of ayaysailing@gmail.com