Ervaar de Waddenzee als veelzijdige leeromgeving! Vervang de schoolbanken door een zeilschip en ontdek wat deze verfrissende omgeving met uw leerlingen doet. Zeilen met de klas biedt vele mogelijkheden, van ontspannen activiteit tot leerzame ervaringen en excursies.

Een of meerdere dagen het water op betekent even weg van het scherm, de gezonde buitenlucht opsnuiven en vooral ook samen zijn! Zeilen met een groep jongeren op de Waddenzee is een verfrissende activiteit, die hen de nodige uitdaging geeft. Samen het water op is een ideale manier om leerlingen te motiveren binnen een unieke setting. Een schoolreis of introductiekamp op een traditioneel zeilschip is aan het einde van het schooljaar dan ook een goed idee. In het voorjaar brengt zeilen met de klas naast plezier een golf nieuwe energie, die de jeugd stimuleert het schooljaar met succes af te ronden. Stap aan boord van de ‘Alida’ of de ‘Suydersee’ en profiteer ook van het effect van zeilen met Ayay Sailing.

Vier waardevolle zaken die een zeiltocht uw leerlingen opleveren:

  1. Zeilen bevordert samenwerken
  2. Zeilen stimuleert het maken van contact en groepsvorming
  3. Zeilen bevordert creatief denken en oplossend vermogen
  4. Zeilen is ontdekkend leren

Veiligheid aan boord
Zeilen met een groep scholieren is een hele verantwoordelijkheid. Wij nemen dit heel serieus. Onze schepen zijn gecertificeerd voor de vaart met passagiers op Nederlandse binnenwateren en aan boord zijn voldoende zwemvesten en reddingsmiddelen. Bij vertrek maken we heldere afspraken over wat er uit het oogpunt van veiligheid wel en niet is toegestaan aan boord. En natuurlijk kunnen we bogen op onze ruime ervaring met het zeilen met grote groepen in weer en wind.

De Suydersee beschikt over een luxe accommodatie voor 34 personen. Het schip heeft een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vier-persoons hutten zijn ruim van opzet.

De Alida beschikt over een gerieflijke accommodatie voor 24 personen. Het schip heeft een open kombuis en 12 tweepersoonshutten. Beide schepen hebben Harlingen als thuishaven.

Meer informatie vindt u op www.ayay.nl.
Voor reserveringen of meer informatie, bel +31(0)6-26172502 of mail ayaysailing@gmail.com