Avontuurlijk zeilarrangement met de Paasdagen:
Zeilen, droogvallen, wadlopen én naar de zeehonden in één lang weekend met de klipper Suydersee.

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u op vrijdagavond in aan boord van het historische zeilschip Suydersee. Het wordt een lang weekend vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de sfeervolle tweemastklipper Suydersee.

Na het welkomstwoord van de schipper is er gelegenheid om kennis te maken met de overige gasten. De volgende ochtend is het ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen voor een enerverende zeiltocht naar het rustieke Vlieland. Op eerste Paasdag zoeken we een mooie zandplaat om het schip te laten droogvallen en een wandeling over de zeebodem te maken.

Met de komst van de vloed krijgt de Suydersee weer water onder haar vlak en worden opnieuw de zeilen gehesen. Deze keer naar de haven van Terschelling. Hier vinden we een plekje voor de nacht. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is. Op tweede Paasdag om 10.00 uur wordt de terugreis aanvaard en na een bezoek aan de zeehondenbank wordt er koers gezet naar Harlingen. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Suydersee bekend als een schip met goede zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren.

Meezeilen kunt u alleen, met een vriend(in), familie of met een klein groepje. De Suydersee heeft een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vierpersoonshutten zijn ruim van opzet.

Inschepen: Vrijdag 7 april, 20:00 in Harlingen
Ontschepen: Maandag 10 april, 16:00 in Harlingen

Kosten: 395,- euro p.p. (kind < 12 half geld) volpension, exclusief drankjes (Aan boord is voldoende bier, wijn, fris, verkrijgbaar voor 1,50 euro per consumptie. Andere dranken kunnen zelf worden meegebracht).

Meer informatie over de Suydersee vindt u op www.ayay.nl . Informatie of reserveren: +31(0)6-26172502 of ayaysailing@gmail.com