Ayay banner

Zeilen, droogvallen en wadlopen op één dag met zeilschip Alida

Dagarrangement:
Zeilen, droogvallen, wadlopen én naar de zeehonden op één dag met zeilschip Alida.

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u in aan boord van het historische zeilschip Alida. Het wordt een dag vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helmaal uit. Met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de te volgen route. Daarna is het ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen, op zoek naar een geschikte zandplaat om het schip te laten droogvallen. Bij eb op het Wad

is er gelegenheid om een wandeling over de zeebodem te maken, al dan

Alida

niet onder begeleiding van een ervaren gids. Met de komst van de vloed krijgt de Alida weer water onder haar vlak en worden opnieuw de zeilen gehesen. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kan ervaren. Na een bezoek aan de zeehondenbank wordt er koers gezet naar Harlingen.

droogvallen Harald  droogvallen2

Maximaal aantal deelnemers is 35 en de kosten van een dagarrangement bedragen 1.300 euro (weekend 1.600), exclusief catering. Voor grotere groepen kunnen er meerdere schepen worden ingehuurd. Meer informatie over de Alida vindt u op www.ayay.nl.

Bellen of mailen kan ook: +31(0)6-26172502 of ayaysailing@gmail.com