Ayay banner

Zeil-arrangement vanuit hartje Drachten met de Friese snikke “Swaentsje”

Ooit de levensader die Dragten welvaart bracht, en nu ligt hij er weer; de Drachtstervaart.

Vanaf 2016 biedt Ayay-Sailing een uniek arrangement met het voormalige turfscheepje Friese snikke “Swaentsje”. In vroeger tijden bracht zij de turf van de gebieden rondom Drachten naar bestemmingen in heel Friesland, tegenwoordig is de ‘Swaentsje’ opnieuw een zeilend bedrijfsvaartuig met als thuishaven de nieuwe Drachtstervaart.

Bij een van de vele horecagelegenheden kunt u inschepen voor een unieke zeiltocht over de vaart en de waterrijke omgeving van Drachten. Vanuit de ruime zitkuip van de ‘Swaentsje’ kunt u zich actief bezighouden met het zeilen maar u kunt ook, met een hapje en een drankje, genieten van al wat er op en om het water te beleven is.

De  Friese snikke ‘Swaentsje’ is iedere dag te huur en voor iedereen. Met ons speciale uurtarief kunt u altijd zelf bepalen hoe u de dag indeelt.

Image_Foto3

Ook bieden wij verschillende arrangementen zoals een excursie naar de historische scheepswerf ‘Buitenstvallaat’, een beurtveer naar Oudega vv of een actieve zeiltocht naar het Nationaal Park ‘Alde Feanen’ bij Earnewald. Maar natuurlijk kunt u ook gewoon een heerlijk stukje zeilen met een lunch of picknick aan boord.

Informeer naar de mogelijkheden.

 

 

DSCN0484      

               Groepstarieven 2016:

       (voor groepen tot 12 personen)

                     2,5 uur:  250,-

                       3 uur:   300,-

                       4 uur:   400,-

                       6 uur:   500,-

                       8 uur:   600,-  

 

Bij grotere groepen is de huur van een tweede schip mogelijk.