Ayay banner

Avontuurlijk zeilarrangement met de Paasdagen

Zeilen, droogvallen, wadlopen én naar de zeehonden in één lang weekend met zeilschip Alida

In Frieslands Waddenhaven Harlingen scheept u op vrijdagavond in aan boord van het historische zeilschip Alida. Het wordt een lang weekend vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar geringe diepgang van slechts 90 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

Na het welkomstwoord van de schipper is er gelegenheid om kennis te maken met de overige gasten. De volgende ochtend is het ‘trossen
los’ en hijsen we samen de zeilen voor een enerverende zeiltocht naar het rustieke Vlieland. Op eerste Paasdag zoeken we een mooie zandplaat om het schip te laten droogvallen en een wandeling over de zeebodem te maken.

 

Met de komst van de vloed krijgt de Alida weer water onder haar vlak en worden opnieuw de zeilen gehesen. Deze keer naar de haven van Terschelling. Hier vinden we een plekje voor de nacht. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is. Op tweede Paasdag om 10.00 wordt de terugreis aanvaard en na een bezoek aan de zeehondenbank wordt er koers gezet naar Harlingen.
In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met zeer goede zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren.

AlidaAanmelden en kosten
Meezeilen kunt u alleen, met een vriend(in), familie of met een klein groepje. Met haar 12 twee-persoons hutten biedt de Alida veel privacy.

Inschepen:  Vrijdag 19 april, 20:00 in Harlingen.
Ontschepen:  Maandag 22 april, 16:00 in Harlingen.

Kosten: 245,- euro p.p. (kind < 12 half geld) volpension, exclusief drankjes. (Dwz. iedereen helpt mee met koken en afwassen etc. Aan boord is voldoende bier, wijn, fris. Andere dranken dienen zelf te worden meegebracht)

Meer informatie over de Alida vindt u op www.ayay.nl .
Informatie of reserveren: +31(0)6-26172502 of ayaysailing@gmail.com